Η πόλη της Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί μητρόπολη της Βορείου Ελλάδος. Είναι η πρωτεύουσα της Μακεδονίας, μία από τις πιο ιστορικές πόλεις της Ευρώπης και η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ελλάδας. Θεωρείται το σταυροδρόμι της κουλτούρας και του πολιτισμού. Η εμπορική δραστηριότατα της πόλης σε συνδυασμό με την ιστορία, τα αξιοθέατα και τα πλούσια θεάματα της συντελούν στην εξαιρετική της φήμη.

Ιστορία

Η Θεσσαλονίκη, μια σύγχρονη μεγαλούπολη, έχει πληθυσμό πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους. Ο νομός Θεσσαλονίκης είναι το πιο σημαντικό διοικητικό κομμάτι της Κεντρικής Μακεδονίας.

Βρείτε το στο Χάρτη

Η Θεσσαλονίκη κατοικείται από τα Προϊστορικά χρόνια, ίχνη των οποίων υπάρχουν στα όρια του Νομού. Ιδρύθηκε το 315 π.Χ από τον Κάσσανδρο, Βασιλειά της Μακεδονίας, ο οποίος παντρεύτηκε την αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την Θεσσαλονίκη. Συνάμα, το 148 π.Χ., η Θεσσαλονίκη ήταν η πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Επαρχίας της Μακεδονίας.

Από το 1.300 μ.Χ. διένυσε έναν Χρυσό Αιώνα με μια ιδιόμορφη αυτονομία και αυτοδιοίκηση που επιδείκνυε την δυνατή της οικονομία, την ευρύτατη καλλιτεχνική και πνευματική ζωή, τα υπέροχα μνημεία, τις εξαιρετικά διακοσμημένες εκκλησίες και τα εργοστάσια χαλκού σιδήρου και χαρτιού.

Μετά τον 16ο αιώνα, η πόλη μετατράπηκε σε κοσμοπολίτικο κέντρο.

Αξιοθέατα και Μνημεία

Μια ξενάγηση στην Θεσσαλονίκη είναι αρκετή για να αποκαλύψει την πληθώρα μνημείων από διαφορετικές ιστορικές περιόδους που υπάρχουν. Το πιο σημαντικό είναι ο Λευκός Πύργος, που αποτελεί το σύμβολο της πόλης. Περαιτέρω αξιοθέατα είναι τα παρακάτω:

Πανοραμικές φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης [360°]

(κάντε κλικ στις εικόνες)
studio panorama
Βρείτε το στο Χάρτη Βρείτε το στο Χάρτη

Δείτε Φωτογραφίες των studio, διαβάστε τη διαδικασία ενοικίασης όπως και κάποιες προτεινόμενες προμήθειες κατά την μετακόμισή σας στα ενοικιαζόμενα Studios της ΩΜΕΓΑ ΔΟΜΙΚΗ.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι στο διαδίκτυο σχετικά με τη Θεσσαλονίκη

 

phone number new website
RED 1
Αλεξανδρείας 124, Ντεπώ, ΤΚ54646

Εύκολη συγκοινωνιακή πρόσβαση και στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών!

Ακολουθήστε μια εικονική περιήγηση 360° σε ένα
Δίκλινο Studio της "Αλεξανδρείας!
GREEN 2
Πανεπιστημίου 5, Ευαγγελίστρια, ΤΚ54636
Εσωτερικό Πανόραμα Πολυκατοικίας
BLUE 3
Καλής Ελπίδος 16, Ευαγγελίστρια, ΤΚ 54636
Πανόραμα Βεράντας Studio